top of page
  • Videosquare

Esettanulmány - Penta Unió Oktatási Centrum

Felnőttképzéssel foglalkozó partnerünk a Penta Unió aktív felhasználója a Videosquare-nek, a bevezetésről és online oktatási tapasztalataikról kérdeztük őket.


Milyen problémára keresetek megoldást, mi volt részükről az igény? Milyen értékek mentén választott minket?

Cégünk továbbképzési konferenciákat szervez, ezért folyamatosan keresi az innovációt. 2014-ben találkoztunk először a Videosquare-rel, akkoriban az élő online rendezvények nem voltak ennyire széles körben elterjedtek, ha jól emlékszem az elsőre összesen 9-en regisztráltak, ami a mostani éves szinten ezres nagyságrendű látogatottsághoz képest elég markáns változás. 2020 hozta meg az igazi áttörést, amikor a COVID járvány miatt, egyik napról a másikra a képzéseinket a tanteremből, élő egyenes adásba kellett költöztetnünk, mivel nem szerettünk volna rögzített felvételekkel oktatni. Fontos szempont volt, hogy hallgatóink, saját igényeik szerint tudjanak az előadóra és/vagy a prezentációra figyelni, hogy teljesebb legyen az online, élő élmény.


Mennyire volt érthető a szolgáltatás a bevezetés előtt? Mennyire kapta azt az ügyfél amire számított?


Minden ősszel beindul a képzési szezon és ehhez kellett egy szuper felület, amit a hallgatók is könnyen kezelnek és mi is kényelmesen üzemeltetünk. Szerintünk a hibrid oktatás a jövő. Vannak, akik nagyon szeretnének újra fizikailag is a tanteremben lenni, de sokan lettek azok, akik megtapasztalták, mennyire kényelmes és egyszerű otthonról becsatlakozni, ők kifejezetten nem akarják ezt már feladni. Ebben a helyzetben egyértelmű volt a döntésünk, párhuzamosan nyújtjuk mindkét lehetőséget, hogy mindenki megtalálja nálunk, amit keres.


Mennyire ment zökkenőmentesen a termék bevezetése? Mi az, ami simán ment? Voltak-e nehézségek?


Zökkenőmentes volt a bevezetés, a Videosquare-t könnyen összeintegráltuk a hallgatói portálunkkal és belső üzemeltetői rendszerünkkel egyaránt. Akkreditált képzésként a jogszabályi követelményeknek meg kell felelnünk és ebben nagyon sokat segít a helyi támogatás, amit több másik platform nem biztosít. A jelenlét érzékelést például anno pont mi kértük a jogszabályoknak megfelelés miatt.


Mik azok az elemek, amik a szolgáltatás hatására beépültek a hétköznapokba, a használatuk rutinszerűvé vált?


Hektikusak a képzéseink, van, hogy egy héten több is van és vannak holt időszakok is. A rendezvények a felületen 3-4 kattintással létrehozható, pár kattintással pedig berakhatók a hallgatói portálra. Miután a rendszer email kimegy, lehetőség van ellenőrizni, hogy látják-e, van-e jogosultság probléma. Fogadjuk az előadót és a közvetítés már abszolút rutinosan, profin megy. Triviális problémák vannak csak, mint például, ha a hallgató nem tudja melyik email címről regisztrált, de ilyenekben könnyen segítünk. Sok év alatt csak két közvetítési hibánk volt és akkor is általános áram vagy internet kimaradás volt az ok.


Melyek azok az elemek, amiket a bevezetés és az elméleti lehetőség ellenére sem sikerült a hétköznapok részévé tenni? Nincsenek használatban, vagy csak nagyon ritkán.


Az eLearning részt nem használjuk mivel van sajátunk, amit már korábban megszerettünk és megszoktunk, de ez sem okoz gondot a megfelelő integráció miatt, a Videosquare meglévő e-learning rendszerhez is teljes körűen illeszthető.

52 megtekintés
bottom of page